vliegtijd vliegtuig zanzibar

Vliegtijd Zanzibar

Zanzibar, een prachtig eiland in de Indische Oceaan, trekt jaarlijks duizenden reizigers aan. De vraag die velen hebben voordat ze op reis gaan, is: “Hoelang is het vliegen naar Zanzibar?” In dit artikel zullen we in detail de vliegtijd van verschillende locaties bespreken, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Direct vlucht

Vliegen naar Zanzibar kan verschillen in duur, afhankelijk van de gekozen route. Als je enkel op Zanzibar wilt genieten van een vakantie zonder het vasteland van Tanzania te bezoeken, biedt TUI een directe vlucht aan vanuit Amsterdam naar Zanzibar. In dit geval bedraagt de vliegtijd naar Zanzibar ongeveer 9,5 uur. Kies je ervoor om je verblijf op Zanzibar te combineren met een rondreis door Tanzania, dan kun je bijvoorbeeld via Arusha of Dar es Salaam vliegen. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om een vlucht te boeken van Amsterdam naar Zanzibar die via Dar es Salaam of Nairobi gaat, maar houd er rekening mee dat deze reis aanzienlijk langer zal duren.

Hoelang vliegen

De duur van een vliegreis naar Tanzania hangt ook af van je vluchtschema. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden rechtstreekse vluchten aan, zoals KLM die rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Kilimanjaro vliegt. In dat geval kun je rekenen op een vliegtijd van ongeveer negen uur. Wie ervoor kiest om met een tussenstop te reizen, moet echter rekening houden met minimaal drie extra uren in de lucht. Kilimanjaro is een ideale bestemming om je reis door Tanzania te beginnen, vooral als je van plan bent om de beroemde wildparken zoals de Serengeti te bezoeken.

bekijk hier het hele aanbod van Zanzibar.