Nungwi

Nungwi is een populaire toeristische bestemming gelegen aan de noordelijke punt van het eiland Zanzibar, dat deel uitmaakt van Tanzania in Oost-Afrika. Deze kustplaats staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden, turquoise wateren en levendige sfeer. Hier zijn enkele kenmerken van Nungwi:

  1. Stranden: Nungwi herbergt enkele van de mooiste stranden van Zanzibar. Met fijn wit zand en helderblauw water bieden de stranden van Nungwi een ideale setting voor ontspanning, zonnebaden en watersportactiviteiten. Het is een populaire plek voor zowel rustzoekers als avontuurlijke reizigers.

  2. Zonsondergangen: De westelijke ligging van Nungwi zorgt voor spectaculaire zonsondergangen over de Indische Oceaan. Veel bezoekers genieten van het prachtige schouwspel van de zon die ondergaat terwijl ze ontspannen op het strand.

  3. Zeilen en Watersporten: Nungwi staat bekend om zijn levendige zeilindustrie. Bezoekers hebben de mogelijkheid om traditionele houten zeilboten, bekend als “dhow”, te huren voor een ontspannen cruise of snorkeltocht. Watersportliefhebbers kunnen ook genieten van activiteiten zoals duiken, snorkelen en diepzeevissen.

  4. Dorpssfeer: Ondanks de groeiende populariteit onder toeristen heeft Nungwi zijn authentieke dorpssfeer weten te behouden. Lokale vissersboten sieren de kust, en het dagelijkse leven in het dorp geeft bezoekers een glimp van de traditionele Zanzibari-cultuur.

  5. Nungwi Village: Het dorp Nungwi herbergt interessante bezienswaardigheden, waaronder lokale markten, ambachtelijke winkels en restaurants waar bezoekers kunnen genieten van de smaken van de Zanzibari-keuken. De lokale bevolking staat bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid.

  6. Mnarani Marine Turtles Conservation Pond: Op een korte afstand van Nungwi vind je het Mnarani Marine Turtles Conservation Pond, waar bezoekers de kans krijgen om reuzenschildpadden te zien en meer te leren over de conservatie-inspanningen om deze majestueuze wezens te beschermen.

  7. Hotels en Resorts: Nungwi biedt een scala aan accommodatiemogelijkheden, variërend van boetiekhotels tot luxe resorts. Velen van hen bevinden zich direct aan het strand, waardoor bezoekers gemakkelijk toegang hebben tot de prachtige kustlijn.

Nungwi trekt niet alleen zonzoekers aan, maar ook reizigers die op zoek zijn naar een mix van ontspanning, cultuur en avontuur. Het is een bestemming die geschikt is voor zowel koppels op huwelijksreis als gezinnen die op zoek zijn naar een tropisch paradijs.

Beste accomodaties nungwi

 2.030,00

Emerald Zanzibar Resort en Spa is een 5 sterren accommodatie in Matemwe. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 2030.00 per persoon.