Paje

Paje is een schilderachtig dorp aan de oostkust van het eiland Zanzibar, behorende tot Tanzania in Oost-Afrika. Het gebied staat bekend om zijn prachtige stranden, ontspannen sfeer en uitstekende omstandigheden voor watersporten, met name kitesurfen. Hier zijn enkele kenmerken van Paje:

  1. Stranden: Paje herbergt enkele van de meest adembenemende stranden van Zanzibar. Het fijne, witte zand strekt zich uit langs de kustlijn, en het turquoise water van de Indische Oceaan biedt een perfecte omgeving voor ontspanning en recreatie.

  2. Kitesurfen: Paje staat wereldwijd bekend als een van de topbestemmingen voor kitesurfen. De constante wind en ondiepe wateren maken het een ideale plek voor zowel beginners als ervaren kitesurfers. Er zijn verschillende kitesurfscholen en verhuurcentra beschikbaar voor diegenen die deze opwindende sport willen proberen.

  3. Dhow-bouw: Paje staat ook bekend om zijn traditionele dhow-bouw. Dhows zijn traditionele Arabische zeilschepen, en bezoekers hebben de mogelijkheid om lokale ambachtslieden aan het werk te zien terwijl ze deze prachtige schepen bouwen.

  4. Zeilervaringen: Naast kitesurfen biedt Paje ook andere zeilervaringen, zoals het huren van traditionele houten zeilboten, bekend als dhows, voor een ontspannen zeiltocht langs de kust.

  5. Blue Lagoon: In de buurt van Paje vind je de Blue Lagoon, een prachtig ondiep zoutwaterlagune. De kleuren van het water variëren van lichtblauw tot turkoois, waardoor het een perfecte plek is voor een ontspannen zwem- of snorkelervaring.

  6. Lokale Gemeenschap: Paje behoudt een authentieke sfeer en biedt bezoekers de mogelijkheid om de lokale bevolking te ontmoeten en de traditionele Swahili-cultuur te ervaren. Lokale markten, winkels en eetgelegenheden dragen bij aan de charmante dorpsomgeving.

  7. Accommodaties: Paje biedt diverse accommodatiemogelijkheden, variërend van boetiekhotels tot budgetvriendelijke guesthouses. Veel van deze accommodaties bevinden zich direct aan het strand, waardoor bezoekers gemakkelijk toegang hebben tot de prachtige kustlijn.

Paje trekt reizigers aan die op zoek zijn naar een ontspannen strandvakantie, watersportliefhebbers en mensen die geïnteresseerd zijn in het ervaren van de lokale cultuur van Zanzibar. Het dorp heeft een relaxte sfeer en biedt een ideale omgeving voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte en willen genieten van de natuurlijke schoonheid van de Oost-Afrikaanse kust.

Beste accomodaties Paje

 1.358,00

Spice Island en Resort is een 4 sterren accommodatie in Jambiani. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1358.00 per persoon.

 1.960,00

Hotel Neptune Pwani Beach Resort En Spa is een 5 sterren accommodatie in Pwani Mchangani. U boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 1960 per persoon.

 1.415,00

Reef en Beach Resort is een 4 sterren accommodatie in Jambiani. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1415.00 per persoon.

 1.387,00

Sea Cliff is een 5 sterren accommodatie in Mangapwani. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1387.00 per persoon.