Jambiani

Jambiani is een schilderachtig kustdorp aan de oostkust van het eiland Zanzibar, dat deel uitmaakt van Tanzania in Oost-Afrika. Het dorp staat bekend om zijn witte zandstranden, kalme wateren en ontspannen sfeer. Hier zijn enkele kenmerken van Jambiani:

  1. Stranden: Jambiani biedt kilometerslange witte zandstranden met palmbomen, die uitkijken over de turquoise wateren van de Indische Oceaan. Het strand is ideaal voor ontspanning, wandelingen en het genieten van de prachtige zonsondergangen.

  2. Vissersgemeenschap: Jambiani heeft een levendige vissersgemeenschap en biedt bezoekers de mogelijkheid om het authentieke lokale leven te ervaren. Lokale vissers trekken dagelijks de zee op in traditionele houten boten, bekend als dhows, en brengen ’s avonds hun vangst terug naar het dorp.

  3. Kitesurfen en Watersporten: Net als veel andere kustplaatsen op Zanzibar, is Jambiani een populaire bestemming voor kitesurfers. De kalme wateren en constante wind maken het een ideale plek voor zowel beginners als gevorderde kitesurfers. Er zijn ook mogelijkheden voor snorkelen, duiken en andere watersportactiviteiten.

  4. Coral Rock-huizen: Een uniek kenmerk van Jambiani zijn de zogenaamde Coral Rock-huizen. Deze traditionele huizen zijn gebouwd met behulp van koraalsteen en kalk. Sommige accommodaties in het dorp hebben deze karakteristieke architectuur behouden, wat bijdraagt aan de charme van de omgeving.

  5. Lokale Ambachten: Jambiani herbergt lokale ambachtslieden die handgemaakte producten zoals manden, sieraden en houtsnijwerk produceren. Dit biedt bezoekers de kans om souvenirs te kopen en tegelijkertijd de lokale ambachtelijke tradities te ondersteunen.

  6. Seaweed Farms: De kust van Jambiani staat bekend om de zeewierboerderijen. Bezoekers kunnen leren over het proces van zeewierkweek en de rol ervan in de lokale economie.

  7. Accommodaties: Jambiani biedt een verscheidenheid aan accommodaties, variërend van eenvoudige guesthouses tot exclusieve resorts. Veel van deze verblijven bevinden zich direct aan het strand, waardoor bezoekers gemakkelijk kunnen genieten van de kustomgeving.

Jambiani trekt reizigers aan die op zoek zijn naar een rustige en authentieke ervaring op Zanzibar. Het dorp biedt een ontsnapping aan de drukte en een kans om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de oostkust van het eiland. Het is ook een ideale bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de lokale cultuur en het dagelijks leven van de kustbewoners.

Beste accomodaties Jambianii

 1.358,00

Spice Island en Resort is een 4 sterren accommodatie in Jambiani. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1358.00 per persoon.

 1.960,00

Hotel Neptune Pwani Beach Resort En Spa is een 5 sterren accommodatie in Pwani Mchangani. U boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 1960 per persoon.

 1.415,00

Reef en Beach Resort is een 4 sterren accommodatie in Jambiani. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1415.00 per persoon.

 1.387,00

Sea Cliff is een 5 sterren accommodatie in Mangapwani. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1387.00 per persoon.