Zanzibar Queen

Stone Town

Stone Town is een historische stad gelegen op het eiland Zanzibar, dat deel uitmaakt van Tanzania in Oost-Afrika. Het is de hoofdstad van het Zanzibar Central/South Region en staat bekend om zijn rijke geschiedenis, culturele erfgoed en unieke architectuur. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van Stone Town:

  1. Geschiedenis: Stone Town heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het diende als het politieke en economische centrum van Zanzibar en was een belangrijke handelspost in de Indische Oceaan. Door de eeuwen heen hebben Arabieren, Perzen, Portugezen, Britten en andere culturen hun stempel gedrukt op de stad, wat heeft bijgedragen aan de diverse architectonische en culturele invloeden.

  2. Architectuur: De architectuur van Stone Town is een mix van Arabische, Perzische, Indiase en Europese invloeden. Smalle steegjes, kronkelende straatjes en historische gebouwen met uitbundig gesneden houten deuren zijn kenmerkend voor deze stad. Veel gebouwen dateren uit de 19e eeuw en dragen bij aan de charmante sfeer van de stad.

  3. Forodhani Gardens: Dit is een populaire ontmoetingsplaats aan de kust van Stone Town, vooral bekend om zijn levendige avondmarkten. Hier vind je een verscheidenheid aan lokale gerechten, zoals gegrilde vis, Zanzibari pizza’s en vers fruit. Het is een geweldige plek om de lokale keuken te proeven en te genieten van de sfeer.

  4. House of Wonders: Het House of Wonders (Beit-al-Ajaib) is een opvallend gebouw aan de kust en was ooit het eerste gebouw in Zanzibar met elektriciteit en een lift. Tegenwoordig herbergt het een museum dat de geschiedenis en cultuur van Zanzibar belicht.

  5. Sultan’s Palace: Het Sultan’s Palace, ook bekend als het Beit al-Sahel, is een ander belangrijk historisch monument in Stone Town. Het paleis biedt inzicht in het leven van de voormalige sultans van Zanzibar en herbergt een museum met koninklijke voorwerpen.

  6. Jaws Corner: Jaws Corner is een bekende ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking, waar mensen samenkomen om te kletsen, thee te drinken en de dag door te nemen. Het is een interessante plek om de lokale cultuur te observeren.

Stone Town is erkend als UNESCO Werelderfgoed vanwege zijn historische en culturele betekenis. Het is een bestemming die reizigers trekt vanwege zijn unieke mix van erfgoed, architectuur en gastvrijheid.

Beste accomodaties Stone Town

 1.603,00

Diamonds Mapenzi Beach is een 4 sterren accommodatie in Kiwengwa. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1603.00 per persoon.

 1.727,00

Sandies Baobab Beach is een 4 sterren accommodatie in Nungwi. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1727.00 per persoon.