Tips

Wanneer je voor de eerste keer Zanzibar bezoekt, zijn er enkele belangrijke punten die handig zijn om te onthouden. Het is namelijk zo hoe beter jij voorbereid op reis gaat, des te sneller kun je zonder zorgen genieten van de wuivende palmbomen op een prachtig wit strand aan de azuurblauwe oceaan! Daarom delen we hier enkele waardevolle tips die absoluut van pas komen tijdens jouw verblijf in Zanzibar.

Bedekte kleding

Een overgrote meerderheid, namelijk ruim 80%, van de lokale inwoners op Zanzibar belijdt de islam. Daardoor wordt het ten zeerste op prijs gesteld als je je buiten je hotel of resort passend kleedt met kleding die je knieën en schouders bedekt. Denk aan luchtige linnen en katoenen kleding in heldere tinten of neem een doek mee die je om je schouders of heupen kunt wikkelen. Overigens komt bedekte kleding ’s avonds ook goed van pas, zo word je niet gestoken door muggen. In jouw hotel of resort kun je echter gewoon ontspannen in een bikini liggen en zomerkleding dragen.

Reisstekker

Op Zanzibar zijn er drie-pinnige stekkers (type D en type G) in gebruik. Het is erg handig om een universele reisstekker te hebben, zodat je altijd één stekker hebt die je kunt gebruiken tijdens al je reizen. Als je naar een luxe resort op Zanzibar gaat, is de kans groot dat er een Nederlands stopcontact beschikbaar is. Maar voor situaties zoals op het vliegveld of onderweg vond ik het persoonlijk erg handig om een reisstekker bij me te hebben. Interesse om een reisstekker te kopen, bezoek dan bol.com

tips reisstekker

Tijdsverschil

Bij het plannen van een reis naar Zanzibar is het belangrijk om rekening te houden met het tijdsverschil. Het kan namelijk invloed hebben op je dagindeling en planning. Tijdens de zomertijd in Nederland is het tijdsverschil met Zanzibar 1 uur. Echter, tijdens de wintertijd loopt het tijdsverschil op tot 2 uur.

Leer Swahili woordjes

Op het eiland Zanzibar wordt er Swahili gesproken, een taal die voornamelijk in Oost-Afrika gebruikt wordt. In de toeristische gebieden is Engels doorgaans goed te begrijpen, maar het is altijd leuk om wat Swahili woorden te leren. De lokale bevolking vindt dat ook erg leuk! Hier zijn enkele woorden die je waarschijnlijk veel zult horen:

Hallo = Jambo
Welkom = Karibu
Bedankt = Asante

Breng een navulbare waterfles mee

Op Zanzibar, waar kraanwater niet gedronken kan worden, wordt veelvuldig gebruik gemaakt van plastic verpakkingen. Hierdoor ontstaat er een aanzienlijk afvalprobleem op het eiland. Het gebrek aan een effectief afvalverwerkingssysteem resulteert namelijk in het achterlaten van grote hoeveelheden afval op straat. Naast dit bestaande probleem krijgt het groeiende toerisme hier nog eens bovenop gestapeld. Verrassend genoeg komt maar liefst 80% van al het afval op Zanzibar voort uit de hotels en restaurants die zich op het eiland bevinden. Dit is een aspect dat tijdens vakanties vaak over het hoofd wordt gezien, maar waar men wel bewust van zou moeten zijn. Vooral als men ook in de toekomst wil blijven genieten van al het moois dat dit eiland te bieden heeft!

tips waterflesje