Visum Zanzibar

Als je een vakantie naar Zanzibar hebt gepland, heb je een Tanzaniaans visum nodig. Maar de vraag is: doe je dit van tevoren in Nederland of regel je het ter plekke op het vliegveld in Tanzania? Het antwoord zal je misschien verbazen, want beide opties zijn mogelijk! Dus wat is wijsheid? Het hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en reisplannen.

1. Visum Zanzibar online aanvragen

Tot 2 januari 2020 kon je jouw visum aanvragen bij het consulaat in Den Haag. Jammer genoeg is dit nu niet meer mogelijk. Het consulaat stuurt je nu door naar een online visumaanvraag.

Bij het aanvragen van een visum moet je enkele gegevens bij de hand hebben om alle vragen te kunnen beantwoorden. Dit omvat onder andere jouw aankomstdatum en het adres van jouw eerste verblijf. De documenten die je nodig hebt voor het invullen van jouw online visumaanvraag voor Zanzibar zijn als volgt:

  1. Een digitale foto op paspoortformaat (maximaal 300kb)
  2. Een digitale scan van jouw paspoort (maximaal 300kb)
  3. Een scan van jouw retourticket (in pdf-formaat)

Houd er rekening mee dat jouw paspoort nog minstens 6 maanden geldig moet zijn om een visum aan te kunnen vragen en dat je alleen kunt betalen met een creditcard, zowel Visa als MasterCard. Website is https://visa.immigration.go.tz/

Type visum voor vakantie: ordinairy visum
Geldigheidsduur: 90 dagen
Kosten van het visum: 50 Amerikaanse dollars – 50 euro

Visum Zanzibar

2. Visum Zanzibar Airport aanvragen

Het visum voor vakantie in Tanzania kan worden verkregen op een speciale afdeling op de luchthaven. Het aanvragen van een visum vereist dat je door drie verschillende rijen gaat, wat enige tijd in beslag kan nemen.

  • De eerste rij moet je een zogeheten government control nummer aanvragen. Dit nummer is essentieel voor het verwerken van je visumaanvraag. Het verkrijgen van dit nummer kan wat tijd kosten, dus wees voorbereid om even te wachten.
  • De tweede rij waar je moet betalen voor je visum en een betaalbewijs ontvangt. Zorg ervoor dat je het juiste bedrag bij je hebt, want er zijn geen faciliteiten om geld te wisselen op de luchthaven.
  • De derde rij, die is bestemd voor de daadwerkelijke afgifte van het visum. Hier wordt gecontroleerd of alle benodigde documenten correct zijn ingevuld en ingediend.

Houd er rekening mee dat jouw paspoort nog minstens 6 maanden geldig moet zijn om een visum aan te kunnen vragen.

Type visum voor vakantie: ordinairy visum
Geldigheidsduur: 90 dagen
Kosten van het visum: 50 Amerikaanse dollars of 50 euro